Koop tickets nu

Beer, bbq, beats en bikes! Get Framed #OpPapendal

Papendal logo diapositief

Freerunning

Helemaal over de kop!

Dit jaar te vinden op het Urban Ground: Freerunning.

Ben jij iemand die liever via de trapleuning naar beneden glijdt, een salto van de schommel maakt, altijd op muurtjes klimt en het liefst zo spectaculair mogelijk er van af springt? Kom dan gerust kijken of zelfs mee doen tijdens de Freerunning workshops en demonstraties op het Urban Ground.

Double Kong, Catleap, 360 Under bar, Rail flair, Backflip.
Geïnteresseerd? Dit zijn verschillende tricks die je al snel zal beheersen tijdens het freerunning.

Freerunning is een sport die men op straat, op een speeltuintje of in een daarvoor ingerichte gymzaal kan beoefenen. Freerunning kun je uitvoeren bijna overal in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan een speeltuintje met een zachte ondergrond. Hier probeer je zo vloeiend en sierlijk mogelijk verschillende tricks  uit te voeren. Het verschil tussen Freerunning en Parcours is, dat je tijdens Parcours een rechte streep trekt van A naar B, bijvoorbeeld van school naar huis. Daar zal je zo snel en efficiënt mogelijk over muurtjes, gebouwen, trappen en andere obstakels verplaatsen.

Tijdens de workshops kan iedereen vanaf 8 jaar onder professionele begeleiding kennis maken met Freerunning. Ben je al bekend met Freerunning, of volg je deze lessen al in je regio, kun je gerust mee trainen tijdens onze vrije trainingsmomenten. Op vrijdagmiddag vindt er ook een open mini competitie plaats en een aantal challenges plaats.

De inspirerende trainers van Common Ground verzorgen de shows en workshops en staan voor je klaar. Common Ground is een sterke community rond Tricking, Freerunning en Calisthenics met jarenlange les-, evenementen- en workshopervaring. Zij zijn gebaseerd in en rond Arnhem en werken op verschillende manieren aan de verbindende kracht van Urban Sports: versterken van sociale netwerken, het in beweging brengen van kinderen en jeugd en het verminderen van sociale polarisatie en eenzaamheid. En de community heeft een ultieme droom: het ontwikkelen van een eigen Urban gym als daadkrachtige, creatieve hub voor veel meer dan sport (denk aan cultuur, start-ups, opleiding etc.

Bijbehorende tags

Framed Festival Side events