Koop tickets nu

Beer, bbq, beats en bikes! Get Framed #OpPapendal

Papendal logo diapositief

UEC European Cup BMX 2021

Over de European Cup BMX 2021

In 2021 voor het eerst #OpPapendal: de BMX European Cup. Waar kracht, techniek en lef samenkomen. Waar de beste crossers ter wereld met elkaar concurreren. Maar ook dé plek om de jongste crossers kennis te laten maken met Papendal. Kom op 22 en 23 mei naar de BMX European Cup en zie het spektakel met eigen ogen! 2021 belooft een extra bijzonder jaar te worden want er komen maar liefst 1200 rijders naar Papendal. Daarnaast organiseren we dit jaar het WK BMX. Er is geen andere locatie die zoveel BMX-evenementen heeft georganiseerd.

Na de editie van 2012 is in 2013 gestart met een uitbreiding van het evenement: het Papendal Bike Event. Vanaf 2014 stond er een volwaardig bike evenement met naast de UCI BMX Supercross andere fietsevenementen. Denk dan aan de Gert Jakobs Classic, het NK MTB Eliminator, het NK MTB Team Relay en allerlei kleinere activiteiten voor kinderen. Ook dit jaar maken we er weer een spectaculair event van met spannende races, muziek en lekker eten & drinken.

Over Papendal

Op zaterdag 22 en zondag 23 mei 2020 vindt voor de eerste keer de UEC European BMX Cup plaats #OpPapendal. Het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem. En dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties.

Het belooft weer een spannende race te worden op de thuisbaan #OpPapendal. Kom met eigen ogen aanschouwen hoe de beste BMX-rijders van de wereld zich lanceren van een acht meter hoge startheuvel. Om vervolgens te proberen elkaar voor te blijven op een baan met vette sprongen en strakke bochten. Wil je meer weten over het topsportcentrum Papendal? Neem dan een kijkje op Papendal.nl.

Over UEC

De European Cycling Union (UEC) werd opgericht op 7 april 1990 op verzoek van 18 landen. Het vertegenwoordigt nu 50 aangesloten landen in Europa. De UEC is een van de 5 continentale confederaties die lid zijn van de International Cycling Union (UCI). De UEC streeft ernaar de belangen van het Europese wielrennen in alle disciplines te behartigen en de belangen van Europese wielerfederaties te behartigen. Het belangrijkste doel van de UEC is de ontwikkeling en aanmoediging van alle fietsdisciplines in Europa. Het organiseert alle Europese kampioenschappen en Europese bekers. Elk jaar organiseert de UEC meer dan 50 wedstrijddagen, waaronder 20 Europese kampioenschappen, in alle fietsdisciplines: weg, baan, cyclocross, BMX, mountainbike, trial en indoor cycling.

Bijbehorende tags

BMX Supercross