Koop tickets nu

Beer, bbq, beats en bikes! Get Framed #OpPapendal

Papendal logo diapositief

BMX Supercross

Over BMX Supercross

In 2011 is de UCI BMX Supercross voor het eerst naar Nederland gehaald. Een enorme mijlpaal. Sindsdien wordt de BMX World Cup ieder jaar #OpPapendal georganiseerd. In 2020 worden er wederom twee officiële World Cups verreden, één op zaterdag 2 mei en één op zondag 3 mei. En dat terwijl er 5 UCI wereldbekers per jaar worden gehouden! Het event #OpPapendal is uitgegroeid tot een classic op de kalender: alle wereldtoppers weten de weg naar Papendal te vinden.

Na de editie van 2012 is in 2013 gestart met een uitbreiding van het evenement: het Papendal Bike Event. Vanaf 2014 stond er een volwaardig bike evenement met naast de UCI BMX Supercross andere fietsevenementen. Denk dan aan de Gert Jakobs Classic, het NK MTB Eliminator, het NK MTB Team Relay en allerlei kleinere activiteiten voor kinderen. Ook dit jaar maken we er weer een spectaculair event van. Er vinden drie grote evenementen tegelijkertijd plaats; de UCI BMX Supercross, het Framed Festival en de Ronde van Arnhem. Een spectaculair weekend met spannende races, muziek en lekker eten & drinken.

Over Papendal

Op zaterdag 2 en zondag 3 mei 2020 vindt voor de tiende keer de UCI BMX Supercross World Cup plaats #OpPapendal. Het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem. En dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties.

Het belooft weer een spannende race te worden op de thuisbaan #OpPapendal. Kom met eigen ogen aanschouwen hoe de beste BMX-rijders van de wereld zich lanceren van een acht meter hoge startheuvel. Om vervolgens te proberen elkaar voor te blijven op een baan met vette sprongen en strakke bochten. Wil je meer weten over het topsportcentrum Papendal? Neem dan een kijkje op Papendal.nl.

Over UCI

UCI is de internationale sportfederatie, erkend door het Internationaal Olympisch Comité, voor alle disciplines omtrent de wielersport. De federatie is een van de oudste, en werd opgericht in 1900. De rol van de UCI is om binnen de sportwereld de wielersport nog meer op de kaart te zetten. De belangrijkste taken zijn onder andere het opzetten van de internationale evenementenkalender voor elke fietsdiscipline en het verstrekken van de internationale regelgeving voor deze disciplines. Uiteraard verzorgen zij ook elk jaar de wereldbekers voor alle fietsdisciplines. Dus ook voor BMX. Zo zijn zij eigenaar en exploitant van de jaarlijkse UCI BMX Supercross World Cups, waar ’s werelds beste professionele BMX-rijders op het hoogste niveau presteren.

Bijbehorende tags

BMX Supercross