Koop tickets nu

Beer, bbq, beats en bikes! Get Framed #OpPapendal

Papendal logo diapositief

Framed Festival 2019

15/05/2019

Afgelopen weekend (10, 11 en 12 mei) vond al weer de 3e editie van Framed Festival in combinatie met de BMX World Cup #OpPapendal plaats. We kijken terug op een geweldig weekend, waarbij 17.000 bezoekers genoten van de lekkerste foodtrucks, coolste activiteiten en gave optredens! Jong of oud? Urban Dance of Sports? Friet of gezond eten? Geen probleem! Er zat voor iedereen wel wat bij.

Drie dagen vol met gezelligheid

Hoe breng je een relatief kleine sport meer onder de aandacht van het grote publiek? Framed Festival bleek de sleutel tot succes. Bezoekers konden het hele weekend genieten van allerlei activiteiten. Dit jaar werden er nog meer bezoekers naar Papendal getrokken door de gave line-up. De headliners Maan, Snelle, Navarone, Bokoesam en Vinchenzo zorgden voor een gezellig feest bij de Mainstage. Snelle en Maan hielden zelfs een kleine meet&greet met de fans, wat zorgde voor veel blije gezichten! Nieuw dit jaar was de Urban Ground. Hieronder viel Urban Sports, bijvoorbeeld calisthenics, freerunning en skateboarden en Urban Arts, zoals hiphop en urban acrobatics. Dat de Urban Ground perfect bij Framed Festival, en dus de BMX-sport, past was goed te zien. De Urban Ground kreeg veel positieve reacties en het maakte de sfeer helemaal af! Kinderen konden het hele weekend ook hun energie kwijt op de Daredevils Playground. Je kon hier leren BMX’en op de pumptrack, door de lucht vliegen in de zweefmolen of meedoen aan Bubbel Voetbal.

Tussen de activiteiten door was er genoeg keuze aan eten. Op een festival mogen foodtrucks natuurlijk niet ontbreken. Er waren vier foodpleinen op Framed. Eén wat meer gericht op kinderen, met bijvoorbeeld poffertjes, wafels, crêpes, tosti’s, nacho’s en Italiaans ijs. Voor de lekkerste burgers van de BBQ kon je terecht bij het foodplein van STAN & CO. Er was ook een geheel nieuw food concept, genaamd Happie. Provincie Gelderland, Albert Heijn en Papendal wilden hiermee aantonen dat gezond eten ook lekker en betaalbaar kan zijn. En met succes, er werden 1000 maaltijden geserveerd! Tot slot kon je nog terecht bij het vierde foodplein, met snacks en boerenfriet.

Van de Classico Boretti tot aan een FIFA-toernooi

Op zaterdag 11 mei startte en finishte de 12e editie van de Classico Boretti ook op het Framed Festival. Dat onze regio veel fanatieke wielrenners kent, was te zien. Met 4600 deelnemers een super toevoeging aan het festival. De toertocht bestond uit vier afstanden inclusief een wielershirt en medaille. Na de tijd konden de deelnemers lekker bijkomen in het zonnetje met een pasta. Aan sportieve mensen geen gebrek op Framed Festival! Op zondag 12 mei was er nog een sportieve strijd, alleen virtueel. 32 kinderen tussen de 8 en 17 jaar gingen de strijd aan tijdens het Vitesse FIFA E-Games toernooi in samenwerking met Papendal. Vitesse eSporter, Paskie Rokus, hield een oogje in het zeil en voorzag de deelnemers van tips & tricks. De winnaar ging naar huis met tweemaal een Vitesse seizoenskaart 2019-2020!

We zien je graag terug bij Framed Festival 2020!