Koop tickets nu

Beer, bbq, beats en bikes! Get Framed #OpPapendal

Papendal logo diapositief

Aangepaste sporten tijdens Framed

Terug
Aandacht voor sporters met een beperking

Campagne Gelderland sport onbeperkt!
In 2018 zijn er diverse grote evenementen voor aangepast sporten in Gelderland. Dit inspireerde de provincie Gelderland en de deelnemers aan het Gelders Sportakkoord om 2018 uit te roepen tot Gelders jaar van het aangepast sporten. De provincie Gelderland voert samen met de Gelderse Sport Federatie de campagne Gelderland sport onbeperkt uit. Doel van de campagne is om aandacht te genereren voor aangepast sporten. En het voor meer mensen met een beperking mogelijk te maken dat zij kunnen sporten. Daarbij wordt samengewerkt in een kernteam met onder andere Uniek Sporten, NOC*NSF, Topsport Gelderland en de Esther Vergeer Foundation. Inmiddels hebben zich meer dan 25 uiteenlopende organisaties aangesloten. Met hun eigen evenementen en verhalen verspreiden zij de boodschap van Gelderland sport onbeperkt verder.

Sporten moet voor iedereen leuk zijn
Laurens Waardenburg van Sportcentrum Papendal: “Het weekend van de BMX supercross is echt een dagje uit voor de hele familie. Behalve de topraces van de BMX Supercross kun je allerlei leuke dingen doen. Zoals het muziek- foodtruckfestival en diverse side-events. Wij vinden het belangrijk om activiteiten voor diverse doelgroepen te organiseren. Daarin spelen sporters met een beperking een grote rol. Zeker in dit jaar waarin aangepast sporten in de schijnwerpers staat vinden wij het leuk om samen met Gelderland sport onbeperkt activiteiten te organiseren. Want sporten moet voor iedereen leuk zijn.”

Side events en activiteiten aangepast sporten
Tijdens het festivalweekend kon het publiek komen kijken bij een rolstoelbasketbaltoernooi door TeamNL. De beste rolstoelbasketballers, waaronder Bo Kramer, Jelmer van Brunschot, Gijs Even, namen het in diverse 3×3 toernooien tegen elkaar op. Zelf rolstoelbasketbal proberen kon ook tijdens clinics op zaterdag en zondag. Op zondag 6 mei gingen handbikers en tandemrijders van start bij de Holland Classic. Gelderland sport onbeperkt heeft samen met de wielersportbond NFTU zoveel mogelijk wielrenners met een beperking uitgenodigd. Dit team laat zien hoe leuk sporten is voor iedereen.

Bijbehorende tags

Aangepaste sporten